Brainpower
Brainpower collecties

Lees wat een collectie is en hoe je deze kunt aanmaken voor jouw Brainpower

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn collecties?

Binnen Brainpower werk je met collecties. Een collectie kun je vergelijken met een 'ouderwets' kaartenbaksysteem met vragen; de vragen zijn gecategoriseerd op basis van leerdoelen. De vragen binnen de collectie hebben één of meerdere leerdoelen. Op deze leerdoelen wordt getraind binnen Brainpower. Lees hieronder over de twee verschillende manieren om collecties samen te stellen.

Hoe stel ik een losse collectie samen?

Kies bij 'Cursussen' voor 'E-learning' en kies vervolgens 'Collectie samenstellen'. Hier geef je de algemene informatie in, zoals de titel en beschrijving en vervolgens klik je op opslaan. Daarna klik je op 'Bewerk collectie' om de collectie inhoudelijk te gaan bewerken.

Je kunt nu nieuwe vragen toevoegen of je kunt bestaande vragen uit het Warehouse

gebruiken. Klik op 'Zoek en hergebruik vragen', zo kun je kunt hier rechtstreeks vragen selecteren vanuit het Warehouse.

Hoe integreer ik een collectie in een e-learning?

Je kunt ook een collectie vullen op basis van een bestaande e-learning. Op deze manier bouw je een Brainpower-collectie op met leerdoelen uit die e-learning. Je vult een Brainpower-collectie op basis van een e-learning door bij de instellingen van de e-learning te kiezen voor 'Integratie Brainpower'. Het systeem maakt nu automatisch een collectie aan.

Deze collectie verschijnt als losse 'tegel' op de pagina 'Cursussen'. Je kunt via deze Brainpower-tegel de collectie alsnog beheren om wijzigingen aan deze gegenereerde collectie door te voeren.

Leerdoelen meten

Je kunt per collectie kiezen welke leerdoelen je wil meten. Brainpower geeft op basis van de gekozen vragen aan welke leerdoelen er in de collectie voorkomen. Het kan zijn dat een vraag meerdere leerdoelen heeft, terwijl je deze niet allemaal wil meten in deze collectie. Hiervoor open je de Brainpower collectie en ga je naar de tab 'Leerdoelen'. Daar geef je aan welke leerdoelen je wel/niet wil meten. De kennisopname en het kennisniveau van de gebruiker wordt berekend op de actieve leerdoelen.