Alle content die je aanmaakt vind je automatisch terug in Warehouse, het Content Management Systeem binnen Hubper. In het Warehouse kan je al je content bekijken en bewerken. Door middel van het Warehouse kan je ook gemakkelijk je content hergebruiken.

Hoe werkt het Warehouse?

Wanneer je content aanmaakt in bijvoorbeeld een e-learning of microlearning wordt het automatisch opgeslagen in het Warehouse. Het wordt opgeslagen op basis van de titel die je de content geeft. Probeer er bij het aanmaken van de titel dus rekening mee te houden dat de content een 'logische' titel krijgt. Dan kan je het makkelijker terugvinden in het Warehouse.

Je kan het Warehouse voor verschillende doeleinden inzetten.

  1. Gebruik het Warehouse om bestaande content te bewerken

  2. Gebruik het Warehouse om nieuwe content te maken

  3. Gebruik het Warehouse om content te hergebruiken

1. Gebruik het Warehouse om bestaande content te bewerken

Je kan in het Warehouse zoeken en filteren op bestaande content. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar een titel in de zoekbalk rechtsboven of filteren op een 'Leerdoel' of 'Tag' in de kolommen. Wanneer je de content die je wilt gaan bewerken hebt gevonden kan je er op klikken.

Dan verschijnt er een nieuw scherm. Je kan hier een aantal dingen doen:

  • Statistieken: Hier zie je wanneer deze content voor het laatst is aangepast en door wie. Ook kan je hier zin in welke leeractiviteiten deze content wordt gebruikt. Bijvoorbeeld in één e-learning en één microlearning. Wanneer je hier klikt op 'Meer info' krijg je alle leeractiviteiten te zien waar deze content in wordt gebruikt.

  • Instellingen: Hier kan je de Leerdoelen en de Tags die bij deze content horen bekijken en eventueel wijzigen.

  • Content: Hier kan je de titel en de inhoud van de content wijzigen. Ook kan je er hier voor kiezen om de titel 'onzichtbaar' te maken. Dit doe je door op het 'oogje' naast de titel te klikken. De titel is dan niet meer zichtbaar voor de gebruiker. Bij de 'Beschrijving' kan je de inhoud van de content bekijken en bewerken. Wanneer je iets aan de inhoud hebt aangepast klik je op 'Wijzigingen opslaan'.

Let op!

Wanneer je content in het Warehouse aanpast wordt deze aanpassing doorgevoerd bij alle leeractiviteiten waar deze content wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld de content van één specifieke microlearning wilt bewerken moet je dit in de microlearning zelf doen. Klik hier op het 'Pennetje' om de content te bewerken en klik vervolgens op 'dupliceren'. Er wordt dan een kopie gemaakt van de content, deze kopie wordt als nieuwe content opgeslagen in het Warehouse. Geef het bij voorkeur ook een nieuwe naam.

2. Gebruik het Warehouse om nieuwe content te maken

Naast dat je content kan aanmaken in een leeractiviteit kan je dit ook direct in het Warehouse doen. Lees in dit artikel alles over hoe je content kan maken.

3. Gebruik het Warehouse om content te hergebruiken

Je kan het Warehouse goed gebruiken om bestaande content te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een onderwerp dat zowel in een e-learning als een microlearning aan bod komt. Het stuk dat je oorspronkelijk hebt geschreven in de e-learning kan je makkelijk kopiëren naar een microlearning (of een andere leeractiviteit). Scroll hiervoor helemaal naar onderaan de pagina. Hier zie je de balk met contentvormen waar je uit kan kiezen. Onder deze balk zie je een zoekbalk staan. Zoek hier op de titel van de content die je wilt hergebruiken. Zodra je er op klikt wordt het automatisch in je huidige leeractiviteit opgeslagen.

Heb je het antwoord gevonden?