Elke leeractiviteit binnen het platform heeft algemene cursusinstellingen. Deze beheer je per leeractiviteit. Je gaat naar de instellingen door binnen een leeractiviteit als auteur op het tandwieltje te klikken, rechtsboven op de pagina.

Je kunt hier de volgende gegevens beheren:

• Status:
    Concept
    De leeractiviteit is dan nog niet klaar om toe te wijzen aan gebruikers.
    Gepubliceerd
    De leeractiviteit kan nu worden toegewezen en is actief.
    Gearchiveerd
    De leeractiviteit is niet meer actief en kan niet meer gekozen worden bij inschrijvingen.

• Condities
    Hier kun je conditionele regels instellen in de leeractiviteit. Bijvoorbeeld: Deel X valt pas vrij als je Deel Y hebt afgerond.

• Afrondingseisen
    Hier kun je instellen wanneer iemand de leeractiviteit heeft afgerond. Bijvoorbeeld: als Toets X is behaald of als de voortgang op 80% is. Je kunt bepalen of een gebruiker aan alle afrondingseisen moet voldoen of 1 van de afrondingseisen moet behalen. Standaard is een leeractiviteit afgerond als de voortgang op 100% is.