Je kunt in Hubper gemaakte leeractiviteiten via LTI beschikbaar maken in andere online leersystemen. Maar het kan ook zo zijn dat je een leeractiviteit vanuit een ander online leersysteem beschikbaar maakt in Hubper. LTI neem de gehele koppeling inclusief het aanmaken van een gebruiker, inschrijven van de gebruiker en de Single Sign On voor zijn rekening. Ook is het mogelijk om de voortgang van activiteiten in Hubper door te geven aan andere online leersystemen.

Leeractiviteiten vanuit Hubper beschikbaar maken in andere online leersystemen

• LTI moet ingeschakeld zijn in jouw omgeving.

• Kijk bij het betreffende leeractiviteit bij de instellingen. Hier kan je de optie ‘Beschikbaar voor LTI’ aanzetten. Wanneer je dit doet, verschijnt er een LTI URL. Deze URL moet je aanleveren bij het andere online leersysteem.

• Verder heb je nog twee codes nodig, namelijk de Key en de Secret. Deze codes kan je opvragen bij support.

• Welke soorten leeractiviteiten kan ik beschikbaar maken in andere online leersystemen?

• E-learning

• Microlearning

• Learning Playlist

Leeractiviteiten gemaakt in andere online leersystemen beschikbaar maken in Hubper

• LTI moet ingeschakeld zijn in jouw omgeving.

• Kies bij het aanmaken van een nieuwe e-learning voor LTI.

• Vul de details van de leeractiviteit in, zoals titel, studietijd en beschrijving .

• Vul bij de instellingen de LTI gegevens in. Deze gegevens moet je opvragen bij het andere online leersysteem. Hiervoor heb je de Key, Secret en Launch URL nodig. De Resource-link kan leegblijven.

• Welk soort leeractiviteit kan ik beschikbaar maken in Hubper?

• E-learning

Let op! Om gebruik te kunnen maken van LTI moet de functionaliteit wel aan staan in jouw omgeving. Zie je de optie LTI niet bij de instellingen van je leeractiviteit staan, neem dan contact op met support om te kijken naar de mogelijkheden.

LTI voor gevorderden

Daarnaast is het belangrijk dat het andere leerplatform een aantal gegevens meestuurt met de LTI. Deze zijn nodig om de gebruiker succesvol gebruik te kunnen laten maken van de leeractiviteiten. Bij de meeste LTI koppelingen staat dit standaard goed ingesteld. Zo hoef je bij systemen zoals bijvoorbeeld Moodle niks aan te passen, de juiste gegevens worden hier meegestuurd.

Werk je met een custom LTI koppeling? Dan is het belangrijk om te controleren of de onderstaande gegevens op de juiste manier worden meegestuurd:

• Het e-mailadres van de gebruiker. Deze moet worden meegestuurd als 'lis_person_contact_email_primary'

• Voornaam. Deze moet worden meegestuurd alses 'lis_person_name_given'

• Achternaam. Deze moet worden meegestuurd als 'lis_person_name_family'

• corporateID / medewerkersnummer. Deze moet worden meegestuurd als 'user_id'