LTI

Activiteiten ontsluiten of delen via LTI 1.2 en LTI 1.3

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt in jouw online academy gemaakte leeractiviteiten via LTI beschikbaar maken in andere online leersystemen. Maar het kan ook zo zijn dat je een leeractiviteit vanuit een ander online leersysteem beschikbaar maakt in jouw leeromgeving.

LTI neem de gehele koppeling inclusief het aanmaken van een gebruiker, inschrijven van de gebruiker en de Single sign-on voor zijn rekening. Ook is het mogelijk om de voortgang van activiteiten in jouw online academy door te geven aan andere online leersystemen.

Wij ondersteunen deze versies van LTI:

• LTI 1.2

• LTI 1.3

Wat wil je doen?

Ik wil leeractiviteiten vanuit mijn online academy beschikbaar maken in andere online leersystemen

Voorwaarde: LTI moet ingeschakeld zijn in jouw omgeving.

LTI 1.2

• Zoek bij 'Cursussen' de betreffende activiteit op. Deze type activiteiten kunnen ontsloten worden:

• E-learning

• Microlearning

• Learning Playlist

• Kijk bij de betreffende leeractiviteit bij de instellingen.

• Zet de optie ‘Beschikbaar voor LTI’ aan.

• Je ziet nu de benodigde gegevens voor het andere systeem:

• LTI 1.2 Key

• LTI 1.2 Secret

• LTI 1.2 Launch URL

LTI 1.3

Om LTI 1.3 te gebruiken, moet deze integratie eerst aangemaakt worden bij de Integraties:

• Ga naar 'Integraties' in de menubalk

• Kies voor 'LTI 1.3' bij 'Trainingaanbieder'

• Kies voor 'Content consumer toevoegen'

• Vul de gegevens in, vanuit het andere systeem:

• Naam: deze mag je zelf verzinnen

• Tool deployment ID

• Access token URL

• JWKS URL

• OIDC URL (ook wel authentication URL)

• Issuer

• Tool client ID

• Zet de integratie op 'Geactiveerd' en sla op.

Om een training uit jouw online academy via LTI 1.3 beschikbaar te maken voor het externe platform, volg je de volgende stappen:

• Zoek bij 'Cursussen' de betreffende activiteit op. Deze type activiteiten kunnen ontsloten worden:

• E-learning

• Microlearning

• Learning Playlist

• Kijk bij de betreffende leeractiviteit bij de instellingen.

• Zet de optie ‘Beschikbaar voor LTI’ aan.

• Je ziet nu de 'LTI 1.3 Resource URL'

• Je kunt nu deze url gebruiken in het externe systeem om de training te ontsluiten

Ik wil leeractiviteiten gemaakt in andere online leersystemen beschikbaar maken in mijn online academy

Voorwaarde: LTI moet ingeschakeld zijn in jouw omgeving.

LTI 1.2

• Kies bij het aanmaken van een nieuwe e-learning voor LTI.

• Vul de details van de leeractiviteit in, zoals titel, studietijd en beschrijving .

• Kies bij de instellingen, bij LTI, voor LTI 1.2

• Vul bij de instellingen de LTI gegevens in. Deze gegevens moet je opvragen bij het andere online leersysteem. Hiervoor heb je minimaal nodig:

• De Key

• Secret

• Launch-URL

• Resource-link: vul hier iets in, dit veld mag niet leeg zijn. Het maakt niet uit wat je invult.

• Optioneel kun je extra parameters toevoegen (Zie LTI voor gevorderden hieronder)

• Sla de wijzigingen op en je kunt de activiteit in gebruik nemen

LTI 1.3

Om LTI 1.3 te gebruiken, moet deze integratie eerst aangemaakt worden bij de Integraties:

• Ga naar 'Integraties' in de menubalk

• Kies voor 'LTI 1.3' bij 'Trainingaanbieder'

• Kies voor 'Content provider toevoegen'

• Vul de gegevens in, vanuit het andere systeem:

• Naam: deze mag je zelf invullen

• OIDC URL (ook wel authentication URL)

• JWKS URL

• Optioneel Redirect URI's

• Zet de integratie op 'Geactiveerd' en sla op

Om een externe training via LTI 1.3 beschikbaar te maken, volg je de volgende stappen:

• Kies bij het aanmaken van een nieuwe e-learning voor LTI.

• Vul de details van de leeractiviteit in, zoals titel, studietijd en beschrijving .

• Kies bij de instellingen, bij LTI, voor LTI 1.3

Let op! Om gebruik te kunnen maken van LTI moet de functionaliteit wel aan staan in jouw omgeving. Zie je de optie LTI niet bij de instellingen van je leeractiviteit staan, neem dan contact op met support om te kijken naar de mogelijkheden.

LTI voor gevorderden

Daarnaast is het belangrijk dat het andere leerplatform een aantal gegevens meestuurt met de LTI. Deze zijn nodig om de gebruiker succesvol gebruik te kunnen laten maken van de leeractiviteiten. Bij de meeste LTI koppelingen staat dit standaard goed ingesteld. Zo hoef je bij systemen zoals bijvoorbeeld Moodle niks aan te passen, de juiste gegevens worden hier meegestuurd.

Werk je met een custom LTI koppeling? Dan is het belangrijk om te controleren of de onderstaande gegevens (parameters) op de juiste manier worden meegestuurd:

• Email
    LTI Parameter key: lis_person_contact_email_primary
    Verplicht?: Ja
    Gebruikt voor: vinden van een bestaande gebruiker of het aanmaken van een nieuwe gebruiker

• First name
    LTI Parameter key: lis_person_name_given
    Verplicht?: Ja
    Gebruikt voor: Het aanmaken van een nieuwe gebruiker wanneer deze nog niet bestaat

• Last name
    LTI Parameter key: lis_person_name_family
    Verplicht?: Ja
    Gebruikt voor: Het aanmaken van een nieuwe gebruiker wanneer deze nog niet bestaat

• User id
    LTI Parameter key: user_id
    Verplicht?: Ja
    Gebruikt voor: Het aanmaken van een nieuwe gebruiker wanneer deze nog niet bestaat. Hiervoor wordt het externe ID als ID in jouw leeromgeving aangemaakt.