Microlearning

Maak zelf een microlearning!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Microlearnings zijn kleine stukjes leerstof waar een gebruiker maximaal 10 minuten mee bezig is. Ze zijn dus lekker kort en heel bruikbaar. Een microlearning focust zich op een specifiek onderwerp en je hebt de mogelijkheid om microlearnings in verschillen vormen aan te bieden.

Voordelen van microlearnings

• Leren hoeft geen ingeplande activiteit meer te zijn en kan snel en tussendoor gebeuren. De drempel om te leren is hiermee erg laag!

• Een microlearning zorgt voor minder cognitieve belasting en vraagt geen lange aandachtsboog van gebruikers.

Hoe creëer ik een microlearning?

• Ga via de menubalk naar 'Cursussen'.

• Klik op 'Toevoegen'.

• Kies voor leeractiviteit 'Microlearning' en klik op 'Microlearning', 'Bestand', 'Link' of 'Video'. Lees hier meer over de verschillende vormen.

• Voeg de algemene informatie toe. Vul de titel, studietijd, thema('s) en eventueel een beschrijving in. Klik daarna op 'Maak nieuwe leeractiviteit aan'.

• Titel. Geef de microlearning een titel, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in de bibliotheek.

• Auteur.

• Studietijd. Hier kan je een indicatie van de studietijd opgeven.

• Thema's. Voeg minstens één thema toe.

• Beschrijving. Hier kun je aanvullende informatie over de leeractiviteit toevoegen. Bijvoorbeeld het voornaamste doel ervan.

• Skills. Voeg hier maximaal vijf skills toe die je ontwikkelt met deze leeractiviteit. Dit is optioneel.

Welke vormen zijn er?

Microlearning

Een microlearning bouw je op uit verschillende leervormen.

• Leervormen toevoegen
    Voeg maximaal drie leervormen toe. Je bent vrij om te kiezen welke leervormen dit zijn. Bijvoorbeeld: tekst, video en vraag.

• Leerdoelen en tags
    Bij elke leervorm kun je leerdoelen en tags toevoegen. Per leerdoel wordt de voortgang en activiteit gemeten. Als je tags gebruikt, kun je content (leervormen) gemakkelijk terugvinden in Warehouse. Begin te typen en er verschijnen direct suggesties van leerdoelen en tags die jij al eerder hebt gebruikt.

Bestand

Je kan gebruikers ook bestanden laten lezen of bekijken vanuit je online academy. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kan doen.

Link

In jouw online academy kun je links naar externe pagina's toevoegen. Hiermee kun je bijvoorbeeld interessante artikelen aan je gebruikers laten lezen. Lees hier wat je allemaal met een link kan en hoe je een link toevoegt.

Video

Je kunt een video toevoegen binnen een e-learning, maar je kunt een video ook toevoegen als losse microlearning. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld onderdeel maken van je Learning Playlist. Typ of kopieer een URL naar de gewenste video en voeg hem direct toe. Je kunt een video van YouTube, Vimeo of Ted toevoegen.