Warehouse

Beheer al je leervormen op één plek

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alle leervormen die je aanmaakt vind je automatisch terug in het Warehouse, het Content Management Systeem binnen jouw online academy. In het Warehouse kan je al je leervormen bekijken en bewerken. Door middel van het Warehouse kan je ook gemakkelijk je leervormen hergebruiken.

Hoe werkt het Warehouse?

Wanneer je een leervorm aanmaakt in bijvoorbeeld een e-learning of microlearning wordt deze automatisch opgeslagen in het Warehouse. De leervorm wordt opgeslagen op basis van de titel die je er aan geeft. Probeer er bij het aanmaken van de titel dus rekening mee te houden dat de leervorm een 'logische' titel krijgt. Hiermee kun je de leervorm later makkelijker terugvinden in het Warehouse.

Je kan het Warehouse voor verschillende doeleinden inzetten.

1. Gebruik het Warehouse om bestaande leervormen te bewerken

Je kan in het Warehouse zoeken en filteren op bestaande leervormen. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar een titel in de zoekbalk rechtsboven of filteren op een 'leerdoel' of 'tag' in de kolommen. Bij het aanmaken van een leervorm is het dan ook verstandig om duidelijke leerdoelen en tags aan je leervorm mee te geven, zodat je deze kunt gebruiken bij het zoeken en filteren in je Warehouse.

Wanneer je de leervorm die je wilt gaan bewerken hebt gevonden, kan je er op klikken om de inhoud te zien.

Er verschijnt dan een nieuw scherm. Je kunt hier een aantal dingen doen:

• Statistieken: Hier zie je wanneer deze leervorm voor het laatst is aangepast en door wie. Ook kan je hier zien in welke leeractiviteiten deze leervorm wordt gebruikt. Bijvoorbeeld in één e-learning en één microlearning. Wanneer je hier klikt op 'Meer info' krijg je alle leeractiviteiten te zien waar deze leervorm in wordt gebruikt. Vanuit daar kun je ook doorklikken naar de leeractiviteit waar de leervorm in voorkomt.

• Instellingen: Hier kan je de leerdoelen en de tags die bij deze leervorm horen bekijken en eventueel wijzigen.

• Content: Hier kan je de titel en de inhoud van de leervorm wijzigen. Ook kan je er hier voor kiezen om de titel 'onzichtbaar' te maken. Dit doe je door op het 'oogje' naast de titel te klikken. De titel is dan niet meer zichtbaar voor de gebruiker. Bij de 'Beschrijving' kan je de inhoud van de leervorm bekijken en bewerken. Wanneer je iets aan de inhoud hebt aangepast klik je op 'Wijzigingen opslaan'.

• Verwijderen of dupliceren: Via het icoontje van het prullenbakje kun je de leervorm verwijderen. Dit is onomkeerbaar; de leervorm wordt hiermee ook verwijderd uit alle leeractiviteiten waar hij in voorkwam. Met het dupliceer icoontje kun je de leervorm dupliceren. In de titel van de gedupliceerde leervorm wordt automatisch '(kopie)' gezet. Dit kun je zelf nog aanpassen; het is aan te raden om een andere titel te kiezen dan de originele leervorm.

Let op!

Wanneer je een leervorm aanpast via het Warehouse, dan wordt deze aanpassing doorgevoerd in alle leeractiviteiten waarin deze leervorm gebruikt wordt. Als je bijvoorbeeld een leervorm in één specifieke microlearning wil wijzigen, moet je dit in die microlearning zelf doen. Klik hier op het 'Pennetje' om de leervorm te bewerken en klik vervolgens op 'Dupliceren'. Er wordt dan een kopie gemaakt van de leervorm, deze kopie wordt als nieuwe leervorm opgeslagen in het Warehouse. Geef deze gekopieerde leervorm bij voorkeur ook een andere titel.

2. Gebruik het Warehouse om nieuwe leervormen te maken

Naast dat je leervormen kan aanmaken in een leeractiviteit kan je dit ook direct in het Warehouse doen. Lees in dit artikel alles over hoe je leervormen kan maken.

3. Gebruik het Warehouse om leervormen te hergebruiken

Je kan het Warehouse goed gebruiken om bestaande leervormen te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een onderwerp dat zowel in een e-learning als een microlearning aan bod komt. Het stuk dat je oorspronkelijk hebt geschreven in de e-learning kan je makkelijk kopiëren naar een microlearning (of een andere leeractiviteit). Scroll hiervoor helemaal naar het einde van de pagina. Hier zie je de balk met leervormen waar je uit kan kiezen. Onder deze balk zie je een zoekbalk staan. Zoek hier op de titel van de leervorm die je wil hergebruiken. Zodra je er op klikt wordt de leervorm automatisch aan je huidige leeractiviteit toegevoegd.