Manager

Lees hoe je een gebruiker managementrechten geeft

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen je online academy is het mogelijk om managers toe te voegen. Deze managers krijgen inzicht in hun (groep) gebruikers en kunnen hun voortgang in de gaten houden via Mijn Team.

Hoe maak ik iemand manager?

Een manager is een gebruiker met managementrechten. Voordat je iemand manager kan maken, moet deze persoon dus eerst een gebruikersaccount hebben. Op het gebruikersprofiel vind je rechts onderin de status van een gebruiker. Hier kan je aangeven of de gebruiker ook een manager is.

Managementrechten

Zodra je een gebruiker de status 'Manager' hebt gegeven en dit hebt opgeslagen zal de tab 'Managementrechten' verschijnen voor dit gebruiksaccount. Hier kan je precies instellen over wie deze manager precies managementrechten heeft. Je kan dit instellen op verschillende manieren. Namelijk op basis van de organisatiestructuur of op basis van individuele gebruikers.

1. Organisatiestructuur
    Op de linkerkant van de pagina kan je de managementstructuur inregelen op basis van de organisatiestructuur. Gebruik de organisatiestructuur bijvoorbeeld om een manager rechten te geven over een heel bedrijf of over enkele afdelingen binnen een bedrijf. Alle gebruikers die onder dit bedrijf of afdeling vallen, worden automatisch gekoppeld aan de betreffende manager.

2. Teams

Door een manager managementrechten te geven over een team, heeft de manager toegang tot alle gebruikers die onder het betreffende team vallen. Zoek in het zoekvenster op de naam van het team waar je de manager toegang toe wil geven en selecteer het team in de lijst met resultaten. Wil je dat de manager alleen toegang heeft tot dit team, maar niet tot een heel bedrijf of afdeling? Vink dan onder organisatiestructuur alle bedrijven en afdelingen uit.

3. Individuele gebruikers
    Op de rechterkant van de pagina kan je de managementstructuur inregelen op basis van individuele gebruikers. Zoek de gebruiker op via het zoekveld en selecteer de naam om de manager rechten te geven over deze gebruiker. Wil je dat de manager alleen toegang heeft tot deze individuele gebruikers? Zorg dan dat er bij organisatiestructuur geen bedrijven en afdelingen zijn aangevinkt, en dat er bij teams ook geen teams zijn toegevoegd.

Het is ook mogelijk om iemand manager te maken over individuele gebruikers via een import bestand.
    ā€‹

Wat kan een manager?

Wanneer managers inloggen op hun account zien zij een extra optie in hun menubalk, namelijk Mijn Team. Deze pagina geeft dezelfde gegevens weer als Mijn Team voor beheerders. Voor managers zijn alleen niet altijd alle gebruikers zichtbaar op deze pagina. Welke gebruikers een manager hier te zien krijgt is afhankelijk van de managementrechten zoals hierboven besproken.

Managers kunnen op de Mijn Team pagina inzicht krijgen in de voortgang en ontwikkeling van je gebruikers. Hoe ver is iedereen met een e-learning? Leren mijn gebruikers vooral op de app of op het web? Wie voldoet er nog niet aan de benodigde kwalificaties? Managers krijgen realtime inzicht in al deze gegevens.

ā€‹